Oj då var man med i kurren idag..

Och på FÖRSTA sidan oxå herregud det trodde jag inte, fick mig en redig chock när jag kollade i tidningen imorse. :/


Undersköterskorna Malin Johansson och Cecilia Perbrink har sedan två månader tillbaka varsin heltidsanställning. De tror att fler män skulle arbeta som undersköterskor om det var vanligare med heltidstjänster inom yrket.

Pengar till projekt dras in


Katrineholm

Kommunen kommer inte längre att avsätta några pengar till projektet Heltid en rättighet och deltid en möjlighet.
- Manliga yrken får alltid 100 procent så varför skulle inte vi ha det, säger undersköterskan Malin Johansson.
I dag finns fler tillsvidareanställda på deltid än heltid inom vård- och omsorgsförvaltningen.

Malin Johansson och Cecilia Perbrink började arbeta som undersköterskor på Igelkottens servicehus och vårdboende för ungefär fem år sedan. De fick då varsin 75-procenttjänst. Vid flera tillfällen berättade de för sin chef att de ville gå upp i arbetstid och så småningom utökades tjänsten till 85 procent. För två månader sedan började de att arbeta heltid.

- Man är ung och orkar. Det är bäst att passa på. När man blir äldre kanske man inte orkar lika mycket, säger Cecilia Perbrink.

Malin Johansson och Cecilia Perbrink tycker att alla undersköterskor som vill arbeta 100 procent borde ha rätt till det. De tror även att fler män skulle söka sig till yrket om heltid skulle vara norm.

För drygt ett år sedan inleddes det konkreta arbetet med projektet Heltid en rättighet och deltid en möjlighet. Ett kommunövergripande projekt som skulle pågå under tre år. Syfet med projektet var att all tillsvidareanställd personal skulle erbjudas heltidsanställning som grund. Kommunen avsatte 3,5 miljoner kronor för att arbeta med frågan i projektform.

Trots att projektet är långt ifrån slutfört beslutade kommunstyrelsens på mötet 25 april att de en miljon kronor som var avsatta under 2012 för att bedriva projektet nu dras in. Arbetet för fler heltidstjänster kommer inte längre att fortsätta i projektform. Anledningen är att kommunen behöver spara pengar eftersom socialförvaltningens budget inte går ihop sig. Kommunalrådet Göran Dahlström (S) tycker fortfarande att rätten till heltid är en viktig fråga.

- Arbetet kommer att fortsätta. Men inte i projektform utan i den ordinarie verksamheten inom vård- och omsorgsförvaltningen, säger han.



Dock så blev det lite fel där i början. Jag har varit på kotten i 5år, har varit deltidsanställd för ca 2år sen. ;) O Cissi har varit inom hemtjänsten innan hon kom till kotten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0